Over Ellen

Op deze website zult u heel wat informatie over de Noorse cultuur tegenkomen. Noorwegen is een virus dat je al snel te pakken krijgt als je er een keer geweest bent. De stilte overvalt je zodra je Sleeswijk-Holstein binnen gaat. Kom je dan in Scandinavië, dan is het einde zoek: natuur overheerst en al gauw ben je blij als je nog ergens mensen ontmoet.

Al sinds 1997 bestudeer ik dan ook de Noorse taal, cultuur en samenleving. Ik spreek de taal vloeiend, lees Aftenposten en ik heb bergen Noorstalige literatuur gelezen. De leerstof Noors voor Noorstaligen heb ik me eigen gemaakt, waarbij ik heel veel te weten kwam over Scandinavische literatuur. Daarnaast ben ik opgeleid als redacteur bij de Schrijversacademie en als journalist.

Deze website is in eerste instantie voor Scandinaviëliefhebbers opgezet, maar ik werk hier ook mijn behoorlijk brede levenservaring en visie op de samenleving en politiek uit. Vanuit noordelijke invalshoek ziet alles er in Nederland net iets anders uit dan voor andere mensen. We worden ook hier omringd door prachtige natuur, maar daar moet je natuurlijk oog voor hebben.

Om een diepere laag te tonen plaats ik hier ook mijn gedichten. Daarin kan ik mezelf echt niet meer verbergen! Intussen ben ik een dichter die graag voordraagt (opgeleid bij Schrijversacademie en Poetry Academy).

Twitteraccount: @esnorsk

 

Ellen

Reacties zijn gesloten.