Vitamine B12-tekort

Verminderde hersenfuncties ken ik vanuit eigen ervaring, maar die waren gelukkig te behandelen. Ik heb in 2012 vitamine B12-tekort gehad en daarvan gaat je brein haperen. Sommige mensen worden in het begin wankel, maar ik ging vooral mentaal wankelen en ik kon niet goed meer overzien wat ik allemaal te doen had. Ook kwamen geluiden en aanrakingen veel te hard bij me aan, het ging pijn doen. Ik ging me zeer ellendig voelen als het ergens te druk was. Hiervan werd ik weer heel onzeker en eenzaam en mijn emoties had ik niet meer onder controle.

Op het laatst nam mijn man het roer in handen met het huishouden. Ik kon nog steeds wassen en dweilen en bleef dat doen, maar ik wist niet meer waar ik moest beginnen. Betaald werken was helemaal onmogelijk geworden, zodat ik ontslag nam, onbetaald werk ging doen en daarbij studeerde en aan hardlopen deed. Toen ik onder ogen wilde zien dat er wat wis, liet ik mijn vitaminen prikken bij de huisarts en het vit. B12-gehalte bleek te laag. Een serie injecties van de huisarts en ik beschikte weer over een evenwichtig brein, waarbij ik nog wel gevoelig genoeg bleef om te kunnen dichten (gelukkig wel!). In 2013 heb ik mijn oude vak als assistent medische correspondentie weer opgepakt.

Mijn verhaal heb ik op televisie verteld bij BNN, na ongeveer 32 minuten ziet u een interview met mij. Ga niet zelf vitaminepreparaten slikken, maar vraag uw huisarts om onderzoek als u denkt een tekort te hebben! Anders kan hij of zij u echt niet meer helpen.

Informatie over behandeling vit. B12-tekort: https://b12-institute.nl/diagnose/valkuilen/.

Omgeving Skjåk, Noorwegen. Er was een tijd dat ik de prikkelarme omgeving in Scandinavië keihard nodig had.
Omgeving Skjåk, Noorwegen. Er was een tijd dat ik de prikkelarme omgeving in Scandinavië keihard nodig had

Reacties zijn gesloten.